A takarmánykeverékek előállítása, tárolása, forgalmazása a teljes élelmiszerlánc szerves része. A dabasi székhelyű Vitafort Zrt. ezért a gazdálkodókkal és a szakmai szervezetekkel együttműködve fogalmazza újra az élelmiszerbiztonságot, figyelembe véve és megvédve az alaptörvényben is deklarált GMO-mentességünket és azt, hogy Magyarországot eddig elkerülték a nagy élelmiszerbotrányok. A cégnek minden ötödik kilogramm takarmányhoz köze van, így a piacon a három meghatározó nagyvállalat közé tartozik. Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója szerint fel kell tenni azokat a mindennapos kérdéseket, melyek az élelmiszerbiztonság szempontjából nem mellékesek, például: hol termett a gabona? Melyik üzemben keverték késztermékké, vagyis tápanyaggá? Ki hizlalta az állatokat és melyik vágóponton vágták le? Milyen kereskedelmi láncon keresztül jutott el a vásárlók asztalára a feldolgozott termék? (…)