2017. február 22., szerda
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag, Mmg Gép Piac és Növényorvos melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. februári száma!         Megjelent a Méhészet 2017. februári száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2016/6. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. februári száma         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/1-2. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

magyarmezogazdasag.hu
Földművelésügyi Minisztérium
2017.02.17., péntek, 12:47

Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimum feltételeit tartalmazó Országos Főállatorvosi határozat. Az előírás célja a baromfiállományok, különösen a szabadtartású víziszárnyas telepek járványügyi biztonságának fokozása a madárinfluenza vírus okozta károk csökkentése és a későbbi kockázatok mérséklése érdekében.

2017.01.17., kedd, 08:01

Ötnapos peteérés, három hét vemhesség és akár 23 utód – egyetlen alomban. Szinte minden körülmények között képesek fennmaradni, túlélik még atomrobbantást, a sugárzást is, és valószínűleg az embert is - állítják a tudósok, akik a világ egyik legerősebb élő szervezeteként tartják számon. A rágcsálók a mérgekkel szemben is hamar rezisztenssé válnak, ám egy-két komoly ellenfelük nekik is van…

2017.01.11., szerda, 09:01
Hazánkban a STIHL legújabb COMAPCT akkumulátoros kéziszerszámai

Akár a vasárnap délutáni szieszta idején is nyugodtan használhatjuk a STIHL legújabb kerti szerszámait, hiszen a könnyű és csendes eszközökkel a professzionális felhasználók mellett immár az otthon tevékenykedők is bármely napszakban úgy dolgozhatnak kertjeikben, hogy a gépek zajával nem zavarják a környezetükben élőket.

2016.11.28., hétfő, 15:54
Az előző számban, kicsit indulatosan írtam a kecske piaci és valós értéke közötti ellentmondásról. Most itt az idő egy kicsit azt feszegetni, megéri-e kecskét tartani, hogyan és miért – bár ez utóbbi két kérdésre biztos, mindenkinek van saját válasza is.

2016.11.28., hétfő, 15:50
Szabályos zarándokhellyé vált a Budapesttől autóval húsz perc alatt elérhető biatorbágyi Czimmer húsbolt. Az igényes fogyasztók itt vásárolnak, nem egyszer sorállás is kialakul, mert itt olyan kiváló tőkehúst és húskészítményeket is vehetnek, amilyenekkel máshol nem lehet találkozni. A siker egyik titka, hogy honnan szerzik be az alapanyagot, mert csak kiváló alapanyagból lehet különleges terméket készíteni. A marhahús Szabolcsból, egy rohodi vágóhídról érkezik, míg a sertéshús a Csongrád megyei Kaszaperről származik.

2016.11.28., hétfő, 13:17
Lehet, hogy első felütésre meredek témának tűnik, hisz tudjuk, a húsmarhatartás földterületet igénylő kisebb földterület tartozik. Néhány olvasói „kérdezzfelelek” alkalom azonban elültette a bogarat a fülemben, s úgy gondoltam, érdemes erről is beszélni.

2016.11.28., hétfő, 13:13
Növénytermesztés, sertés- és haltenyésztés, takarmánygyártás, hús- és halfeldolgozás. Hatvan hazai kisés közepes vállalkozás kap lehetőséget ezeken a területeken arra, hogy a laoszi élelmiszerbiztonsági rendszer kialakításában részt vegyen. Az ázsiai országban már felavatta a mezőgazdasági és erdészeti miniszter azt a vágóhidat és húsfeldolgozót, amely a két ország vállalkozásainak közreműködésével épült fel. Ez az első olyan korszerű vágóhíd és húsfeldolgozó Laoszban, amely a nemzetközi normáknak mindenben megfelel.

2016.11.28., hétfő, 12:35
Immár 25. alkalommal nyitotta meg kapuit Debrecenben a régió legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye, a Farmer Expo. A legnagyobb teret ezúttal is a növénytermesztés gépei foglalták el, mellettük szép számmal mutatták be a Tiszántúl állattenyésztését reprezentáló állatokat, ám az egész rendezvény hangulatát – új elemként – a tudásszerzés, az információszerzés jellemezte.

2016.09.13., kedd, 06:59

Olvassa minden nap ELSŐ KÉZBŐL a A X. Jubileumi Kaposvári Állattenyésztési Napok (KÁN) eseményeiről, konferenciáiról szóló hír-összefoglalóinkat, partnereink, kiállítóink információit!

2016.08.02., kedd, 15:48
Ha egy róka megjelenik a portán, abból bizony nagy galiba kerekedhet. Viszi, amit ér: tyúkot, libát, kacsát. Ám vannak olyan rókák, amelyek nem bosszúságot, hanem örömet okoznak – ugyanis e vörös csuhás ragadozó sem kerülhette el a sorsát, társállat lett belőle.

2016.08.02., kedd, 15:42
Azt már korábban megírtuk, hogy sikeres gazdasági fürjtartás csak belterjes körülmények között valósítható meg. Betelepítésre csak olyan helyiség alkalmas, amelyben a fürj életfeltételei kedvezően kialakíthatók.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Kiemelt PR cikk

PIR habos szendvicspanel

A Neomar Consulting SRL. nemzetközi piackutató vállalat kiadta a 2015 évre vonatkozó statisztikai jelentését, amely többek között adatokat tartalmaz a magyarországi szendvicspanel piacról. Két fontos adatra derült fény a jelentésből. Az egyik, hogy a magyar piacon lévő szendvicspanelek egyre növekvő hányadban magyarországi gyárakban készülnek.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!