2017. április 24., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Bemutatott, tájékoztatott
Kistermelők Lapja (2016-09. szám)
Munkatárunktól
2016.11.28., hétfő, 12:35
Immár 25. alkalommal nyitotta meg kapuit Debrecenben a régió legnagyobb mezőgazdasági rendezvénye, a Farmer Expo. A legnagyobb teret ezúttal is a növénytermesztés gépei foglalták el, mellettük szép számmal mutatták be a Tiszántúl állattenyésztését reprezentáló állatokat, ám az egész rendezvény hangulatát – új elemként – a tudásszerzés, az információszerzés jellemezte.

 
Amint Vaszkó László a kiállítás igazgatója elmondta, a nyitva tartás négy napja alatt 30 ezer látogató fordult meg a rendezvényen, s látogatta a 300 kiállító standjait. Az állattenyésztést a tájra jellemző módon a szarvasmarhák, lovak mellett a juhok és a sertések uralták. A rendezvényen írta alá a Debreceni Egyetem mezőgazdasági kara és a mangalicatenyésztők egyesülete azt a megállapodást, amelynek célja a fekete mangalica fajta elismertetése (Lapunk egyik következő számában bővebben foglalkozunk a témával). Úgy látszik, hogy a gazdálkodók mind nagyobb szükségét érzik a szakmai tudás megszerzésének, amit bizonyít, hogy a vártnál jóval többen jelentek meg a mangalicatenyésztők tanácskozásán, a juhtenyésztési fórumon, a kecsketenyésztési és a juhtenyésztési gyakorlati bemutatón. Ugyancsak sok érdeklődőt vonzott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdaságunk időszerű kérdéseit tárgyaló fóruma, mint ahogyan az agrárinformatikai tudnivalókat ismertető tanácskozás is. (...)
 
A cikket a Kistermelők Lapja 2016-09. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!