2017. április 24., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Csak megbízható helyről
Kistermelők Lapja (2016-09. szám)
Gyulai György
2016.11.28., hétfő, 15:50
Szabályos zarándokhellyé vált a Budapesttől autóval húsz perc alatt elérhető biatorbágyi Czimmer húsbolt. Az igényes fogyasztók itt vásárolnak, nem egyszer sorállás is kialakul, mert itt olyan kiváló tőkehúst és húskészítményeket is vehetnek, amilyenekkel máshol nem lehet találkozni. A siker egyik titka, hogy honnan szerzik be az alapanyagot, mert csak kiváló alapanyagból lehet különleges terméket készíteni. A marhahús Szabolcsból, egy rohodi vágóhídról érkezik, míg a sertéshús a Csongrád megyei Kaszaperről származik.

 
Hajnali négy óra van. Hűtőkocsi érkezik Biatorbágyra a Czimer Hús Kft. üzemébe. Csak két, igen távoli helységből jöhet. A Békés megyei Kaszaperről, 250 kilométerről szállítják a félsertéseket, a Szabolcs megyei Rohodról, 300 kilométerről a negyed marhákat. Hetente 60-80 félsertést és 2-3 negyedelt marhát dolgoznak fel ebben a családi vállalkozásban működő üzemben, amelyet a szakemberek dobogós helyen említenek a hazai húsfeldolgozók között. A céget a múlt század elején indították id. Czimer Gyula szülei. Voltak évtizedek, amikor kényszerűségből szüneteltették, de id. Czimer Gyula akkor sem hagyta el a szakmát, az egyik állami húsipari vállalatnál dolgozott vezető beosztásban. Fiai sem távolodtak el, Gyula húsipari technikus, Tamás szakács lett. Ebbe mi belenőttünk – mondják magukról. Huszonöt évvel ezelőtt a család újraindította a vállalkozást. Mára országosan ismertté váltak. Az elmúlt évben idős Czimer Gyula fiaira bízta az üzem irányítását. Közben nagy fejlesztéseket hajtottak végre. – Ma már korszerű üzemben gyártunk hagyományos termékeket – mondja Czimer Tamás. A nagyszülők egykori lakóépületét alakították át üzletté Biatorbágy központjában, közvetlenül a körforgalom mellett. Itt nemcsak vásárolni, hanem enni is lehet a termékeikből, kolbászból, hurkából, oldalasból, étkezdéjükben naponta két menü is készül. (...)
 
A cikket a Kistermelők Lapja 2016-09. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!