2017. április 24., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lapszemle

Laoszi lehetőségek
Kistermelők Lapja (2016-09. szám)
J.ZS.
2016.11.28., hétfő, 13:13
Növénytermesztés, sertés- és haltenyésztés, takarmánygyártás, hús- és halfeldolgozás. Hatvan hazai kisés közepes vállalkozás kap lehetőséget ezeken a területeken arra, hogy a laoszi élelmiszerbiztonsági rendszer kialakításában részt vegyen. Az ázsiai országban már felavatta a mezőgazdasági és erdészeti miniszter azt a vágóhidat és húsfeldolgozót, amely a két ország vállalkozásainak közreműködésével épült fel. Ez az első olyan korszerű vágóhíd és húsfeldolgozó Laoszban, amely a nemzetközi normáknak mindenben megfelel.

 
 
Ez volt a tesztelése a programnak, amely jól vizsgázott – fogalmaztak az esemény után a szakemberek. A magyar állam harmincmillió dolláros segélyhitelt nyújtott Laosznak, fővállalkozónak a dabasi székhelyű Vitafort Zrt.-t választották. Kulik Zoltán vezérigazgató azt mondta, hogy a magyar vállalkozásoktól szakértői munkát, technológiák, tenyészanyagok, illetve speciális eszközök és berendezések szállítását rendeli meg a laoszi szaktárca. – A magyar vállalkozások laoszi jelenléte elősegíti még a vállalkozói kapcsolatok erősítését, illetve új vállalkozói együttműködések kialakítását, melyekkel a kötött segélyhitel program lezárását követően is folytatódhat a munka – tette hozzá. Nem csak a laoszi élelmiszerpiacot látnák el a magyarok minőségi élelmiszerrel, hanem az ott termelt élelmiszerek Kínába juttatásában is közreműködnének. A gazdasági eredmények természetesen nem azonnal jelentkeznek, de a laoszi fél hosszabb távon számít a magyarokra, amelyhez az állam kedvezményeket ad, illetve a Laoszban innovatívnak számító vállalkozások nyitottak a konstruktív, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködésre. (...)
 
 
A cikket a Kistermelők Lapja 2016-09. számában olvashatja.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!