2017. április 24., hétfő
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten PénzMag és MMg Gép Piac melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Lap bemutatása

A legnagyobb példányszámú állattenyésztési magazin!
Kistermelők Lapja 2017-04

Egyaránt foglalkozik a hobbi és a magas színvonalú állattenyésztést folytató vállalkozásokkal. A lapban megtalálható az állattenyésztéssel kapcsolatos szakmai tanácsadás, vásárnaptár, aktuális piaci árak, időszerű állategészségügyi kérdések, valamint népszerű apróhirdetési rovat.

A Kistermelők Lapja több mint fél évszázada szolgálja a hazai agrárvállalkozókat, elsősorban az állattenyésztőket, állattartókat. A rendszerváltás előtt a háztáji gazdák közérthető szakmai információval való ellátásának igénye hívta életre a lapot. Ma is őrzi ezen hagyományait, aminek köszönhetően irányadó szakmai fórumként tartják számon az olvasók, ugyanakkor véleményeket is megjelenítő közvetlen stílusáért szinte a családhoz tartozónak tekintik.

A rendszerváltást követően az agrár kis- és középvállalkozásokat kell ellátnia olyan időszerű, szakmai, közgazdasági, pénzügyi, pályázati jogi stb. információkkal, amelyek segítségével egy forint befektetésből egy forint húsz fillér értéket állíthatnak elő. Ezt szolgálják a legújabb tartástechnológiákat és az újdonságokat bemutató rovatok. Hangsúlyosan foglalkozik a lap a közvetlen értékesítéssel, ami a hazai kistermelés egyik kitörési pontja lehet. Az olvasók kedvence az állategészségügyi rovat, amelyben a lap állatorvosa válaszol az olvasók leveleire. A lap hobbiállattartók táborát is ellátja szakmai információkkal.

Vállalkozásokról lévén szó a legfontosabb kérdés, hogy „hol, mit, mennyiért?” A lap Piac rovatában beszámol az állatvásárokon kialakult árakról. Elemzi a felvásárlási árakat és bemutatja a várható főbb tendenciákat. Az Időszerű rovatban folyamatosan közli a különféle pályázati kiírásokat, felhívja a figyelmet a határidőkre, az esetleges változásokra. Ezt erősíti a kéthavonta megjelenő Garancia című melléklet, amely az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kiadványaként részletesen közli a kis- és középvállalkozások szempontjából fontos hitel- és pénzpiaci aktualitásokat.

A Kistermelők Lapjának hagyományosan legerősebb oldala az állattenyésztés kutatási, gyakorlati technikai, technológiai kérdéseinek tárgyalása. Mintaüzemeket mutat be, amelyek révén a bevált technológiákat, illetve termelésszervezést elemzik a szakma kiváló szakemberei.

Népszerűségét, illetve a vállalkozások életében betöltött helyét jelzi a megjelenésenként több oldalt megtöltő apróhirdetés. A maga nemében egyedülálló, nem csak azért, mert ekkora tömegben nem jelennek meg a kistermelőket érdeklő hirdetések, hanem azért is, mert az országban az egyetlen olyan fórum, ahol – a nagy példányszámból adódóan – szinte mindent, aránylag rövid időn belül el lehet adni.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!